STS
Toimihenkilöt

Galleria

Lauri Uimonen

Syntynyt Ruskealassa 26. 7. 1930, nykyisen Venäjän puolella.
Harrastajamaalari, tyyli naivismi. Harrastus on alkanut 1951.

Maalauskursseja

Vuonna 1961 Kiljavalla, Nurmijärvellä Tsl:n 10 päivän kurssi. Lehtimäellä Tsl:n viikon kurssi Alavudella. Kansalaisopistossa 20 vuoden ajan ja edelleen vuosittain. Opettajina taidemaalaripari Kantokorvet. Tämän lisäksi myös kuvanveistoa samojen opettajien kanssa noin 15-17 vuotta. Kuvanveiston oppia myös kuvanveistäjä Kari Ovaskan kanssa noin yhden viikon kurssi.

Suomenselän Taiteilijaseuran kesäisin järjestämiä eri ohjaajien viiden päivän kursseja noin 20 vuoden aikana.
Olen myös 60-luvulla suorittanut Kansanvalistusseuran Kirjeopistossa piirustuksen ja vesivärimaalauksen kurssin.

Yksityisnäyttelyjä

Alavudella 3 kertaa, Kuortaneella 2 kertaa

Yhteisnäyttelyjä Pieksämäellä 1, Alavudella 30, Lehtimäellä 1, Ähtärissä 3, Töysässä 3. Vuonna 2008 olin Suomeselän Taiteilijaseuran yhteisnäyttelyssä Ruotsissa Lyckselessä

Tauluja julkisissa tiloissa

Kiljavan Ammattiyhdistysopistossa, Alavuden kaupungissa ja Kuortaneen kunnassa.

Yksityisomistuksessa

Helsingissä, Muuramessa, Turussa, Porissa, Isokyrössä, Oulussa ja Kuortaneella. Alavudella on useita tauluja.

Muta harrastuksia

Kirjoittaminen, lukeminen, musiikki, etupäässä kuorolaulu, sanaristikoitten täyttö sekä liikunta kunnon muaan.

Huutokauppa Raution pihalla

Joutsenperhe